Een lekkende dakgoot lijkt onschuldig. Het water stroomt immers nog steeds naar de tuin, waar het geen schade kan veroorzaken. Toch blijkt dit in de praktijk iets ingewikkelder te zijn. Dit artikel vertelt u meer over de noodzaak van het oplossen van een lekkage in de dakgoot.

Lekkage in uw dakgoot, hoe ontstaat deze?

Lekkende dakgoten kunnen verschillende oorzaken hebben. Zo kan er sprake zijn van een spijker of ander metalen voorwerp, welke in uw koperen goot ligt. Het metalen voorwerp zal langzaamaan door de dakgoot heen branden. Dit resulteert in een gat, met een lekkage tot gevolg. Ook kan de lekkage het gevolg zijn van slijtage aan de dakgoot, of specifiek slijtage aan het punt aan twee stukken van de dakgoot met elkaar verbonden zijn. Er ontstaat speling, waarlangs water uit de dakgoot sijpelt.

Zelf de lekkage verhelpendakgoot lekkage

Doorgaans bevindt een dakgoot lekkage zich in de buurt van opgehoopt vuil of de naden van de goot. Om een dakgoot lekkage op te lossen moet u alle randen nauwkeurig af gaan en eventueel een tuinslang gebruiken om de lek te vinden. Nadat u de plek gevonden hebt, kunt u het repareren door een nieuwe binnenlaag aan te brengen. U kunt gebruik maken van een zelf nivellerende gootvernieuwer om snel en eenvoudig een waterdichte coating op de beschadigde dakgoot aan te brengen.

Vaak is het echter lastig om zelf een lekkage aan de dakgoot te verhelpen. Het is belangrijk de lekkage op korte termijn te laten verhelpen. Doet u dit niet, dan ontstaat er mogelijk vochtschade op de binnenzijde van uw muur. Het is het gevolg van vocht wat via de buitenmuur naar de binnenmuur trekt. Bij een grote lekkage zou u de dakgoot volledig kunnen vervangen om van de lekkage af te komen. Naast het vervangen van de dakgoot zijn er speciale matten verkrijgbaar, die beschadigingen aan de dakgoot herstellen.

Schakel een loodgieter in

Verstandiger is het inschakelen van een loodgieter. Loodgieters beschikken over de kennis en ervaring om de bron van de lekkage aan de dakgoot te achterhalen. Vervolgens kan direct voor een professionele oplossing worden gezorgd, welke een verergering van schade aan uw woning voorkomt. Onze loodgieter biedt een spoedservice aan, om u zo snel mogelijk van dienst te kunnen zijn. Zo kunt u dagelijks en 24 uur per dag op onze hulp rekenen. Wel zo prettig!