Hebt u ook wel eens last van een verstopt riool? Gelukkig kunt u er zelf nog wel het een en ander tegen ondernemen om zo weer van de verstopping af te zijn. We hebben een loodgieter ingeschakeld om enkele tips op een rijtje te zetten. Met deze tips kunt u voorlopig weer lekker doorspoelen!

Kan het object er nog uitgehaald worden?

Soms kan een verstopping ontstaan door de jarenlange ophoping van vet of andere vuiligheid. Soms komt de verstopping echter doordat er al dan niet per ongeluk iets is doorgespoeld. Wanneer dit het geval is, dan is het raadzaam om het object er weer uit te halen via de manier waarop het er in is gekomen. Op die manier voorkom je dat je de verstopping alleen maar verder duwt door te ploppen.

Bel de loodgieter als het niet lukt

Bent u ten einde raad omdat u zelf de verstopping niet kunt verhelpen? Dat is nergens voor nodig! De loodgieter helpt u niet alleen met problemen als een defecte CV ketel of het omleggen van een waterleiding, maar kan u ook ten dienste staan als het gaat om een verstopping in het riool. Bel daarom altijd een loodgieter als u er zelf niet meer uit komt; daarmee voorkomt u dat u door eindeloos proberen de verstopping alleen maar verder laat komen.