Waarom kiest u voor ons

 • De CV specialist
 • 24/7 loodgietersbedrijf
 • Riool ontstopping mogelijk
 • Bel vandaag nog!

24/7 bereikbaar

Veelgestelde vragen

Hier leest u alle veelgestelde vragen van onze klanten. Met deze vragen hopen we u snel te helpen met uw probleem. Staat uw vraag er niet tussen? Neem gerust contact met ons op, door te bellen naar 0299-796093.

Cv-ketel

Om een storing te verhelpen, moet u eerst weten wat het probleem is. Dit geeft de cv-ketel vaak zelf aan met behulp van een code. In de handleiding kunt u vinden wat de code betekent. Mocht u deze zijn verloren, dan staan de betekenissen van de codes meestal ook op internet. Als u het probleem niet zelf kan oplossen schieten de loodgieters van Rob’s Installatie Service u graag te hulp.

Over het algemeen gaat een cv-ketel 15 tot 20 jaar mee. De kwaliteit van de cv-ketel heeft een grote invloed op de levensduur. Daarnaast hebben moderne ketels ook een hogere levensduur dan oudere ketels. Door het laten uitvoeren van onderhoud kunt u de levensduur van uw cv-ketel verlengen. Door preventief onderhoud te laten uitvoeren kunnen problemen vroegtijdig opgespoord worden. De kans dat uw ketel gaat lekken of dat u geen beschikking meer heeft over warm water, kan hierdoor aanzienlijk verkleint worden. Het is aan te raden om onderhoud aan uw cv-ketel op jaarlijkse basis te laten plaatsvinden.

Lekkages

Een lek wordt meestal opgemerkt door het ontstaan van grote vochtplekken op muren of op het plafond. Dit is erg vervelend, lekkages kunnen namelijk leiden tot veel schade. Hoe eerder u de plek van het lek vindt, hoe groter de kans is op een tijdige oplossing. Zo voorkomt u dus schade. Zoek waar het lek is, dit is niet altijd waar de vochtplekken zich bevinden. Bel daarna een loodgieter.

Loodgieter Purmerend

Voor klussen die veel schade op kunnen leveren is het handig om een loodgieter te bellen. Denk bijvoorbeeld aan een kapotte of bevroren leiding, maar ook lekkages kunnen voor flink wat beschadigingen zorgen. Voor de overige klussen geldt dat u zelf het beste kunt inschatten of u een professionele loodgieter nodig heeft.

U kunt contact met ons opnemen door te bellen naar 0299-796093.

Wij zijn werkzaam in:

 • – Purmerend
 • – Ilpendam
 • – Kwadijk
 • – Neck
 • – Zuidoostbeemster

U kunt bij ons terecht voor alle loodgieterswerkzaamheden:

Waterleidingen

Als er alleen koud water komt uit een aantal kranen, maar sommige het nog wel doen, moet u waarschijnlijk wat kalkaanslag verwijderen. Als er echt nergens meer warm water is moet u naar de cv-boiler kijken. Er zijn een aantal problemen die zich voor kunnen doen met de cv-boiler. Controleer eerst of er een lekkage is. Als dit niet zo is, kan de spanning onderbroken zijn. Ook een te hoog waterverbruik voor de capaciteit van de cv-ketel kan leiden tot problemen. Schakel in dit geval een loodgieter in voor het repareren van uw cv-ketel.

U kunt uw waterleidingen het best beschermen tegen vorst door goed te isoleren. Niet alleen de waterleidingen moeten geïsoleerd worden, ook de ruimte rondom de leidingen mag niet worden vergeten. Een isolatie werkt het best in combinatie met verwarmingskabels. Voor waterleidingen gemaakt van kunststof is aluminium tape ook een optie.

U kunt uw leidingen zelf verleggen als u hier de tijd en het geduld voor heeft. Het is heel belangrijk bij het verleggen van leidingen, maar ook bij alle andere klussen met water, om eerst de watertoevoer te stoppen. Daarna moet het water nog uit de leidingen lopen voordat u kunt starten. U voorkomt zo schade. Daarnaast is het soms voldoende om een leiding te snijden en met een andere leiding te verbinden in plaats van deze te verleggen. Kijk hier dus goed naar.

Waarom kiest u voor ons

 • De CV specialist
 • 24/7 loodgietersbedrijf
 • Riool ontstopping mogelijk
 • Bel vandaag nog!

24/7 bereikbaar!