Waarom kiest u voor ons

 • De CV specialist
 • 24/7 loodgietersbedrijf
 • Riool ontstopping mogelijk
 • Bel vandaag nog!

24/7 bereikbaar

Professionele vervanging CV-ketel in Purmerend

Het vervangen van een oud model CV-ketel voor een nieuwer model kan pure noodzaak zijn, maar ook een slimme investering. Een verwarmingsketel gaat gemiddeld zo’n 15 jaar lang mee en na deze tijd zullen er steeds meer problemen met de ketel zich voordoen. Dit kan zich uiten in het steeds vaker voorkomen van CV storingen. Er kunnen zelfs gevaarlijke situaties ontstaan door een verouderde CV-ketel. Wanneer dit het geval is dan is het tijd om de loodgieter in te huren voor een professionele vervanging CV-ketel in Purmerend. Onze loodgieters staan voor u klaar om de oude ketel te vervangen voor een nieuwer model. Bovendien kunnen wij u bijstaan met advies voor de aankoop van een nieuwe CV-ketel.

Wanneer moet een CV-ketel vervangen worden?

De levensduur van een CV-ketel is afhankelijk van verschillende factoren. Is de CV-ketel intensief gebruikt? Is er met enige regelmaat onderhoud verricht aan de CV-ketel? Van wat voor materiaal is de CV-ketel gemaakt? Wat voor type CV-ketel wordt er gebruikt? (HR, VR of een elektrische ketel) Over het algemeen wordt geadviseerd om budget modellen na ongeveer 10 jaar te vervangen en dat premium modellen 15 jaar mee kunnen. De levensduur van een CV-ketel kan dus wel eens verschillen. Om beter in te schatten of uw CV-ketel aan vervanging toe is kan er gekeken worden naar verschillende herkenningspunten die aangeven dat de levensduur van de cv-ketel zo goed als aan zijn einde zit.

 • Uw ketel moet regelmatig worden bijgevuld, omdat de waterdruk in de CV-ketel relatief snel weg zakt.
 • Storingen aan uw CV-ketel komen met enkele regelmaat voor.
 • Het opwarmen van water duurt langer dan het normaal hoort te duren.

Herkent u één of meer van deze herkenningspunten? In dit geval doet u er verstandig aan om uw CV-ketel te laten vervangen. Op deze manier kunnen grotere problemen voorkomen worden. Bent u er nog niet zeker van? Dan kunt u altijd contact op nemen voor meer informatie!

Een nieuwe verwarmingsketel is een slimme investering

Wanneer er zich problemen of zelfs gevaarlijke situaties voordoen door een verouderde CV-ketel dan is het duidelijk dat de CV-ketel aan vervanging toe is. Echter is het slim om voor die tijd al in te grijpen en voor een nieuwe verwarmingsketel te kiezen. Hiermee voorkomt u dat u tegen problemen aanloopt en bovendien kan het vervangen van een CV-ketel ook financieel een slimme beslissing zijn. Oudere modellen CV-ketels verbruiken namelijk een stuk meer energie dan een nieuwer model. De ontwikkelingen op dit gebied zijn de laatste jaren zo snel gegaan dat een investering in een nieuwe ketel al snel enkele honderden euro’s per jaar aan energie kan besparen. Een extra voordeel hierbij is dat u met een CV-ketel vervanging ook investeert in een beter milieu. Wilt u uw CV-ketel laten vervangen? Neem contact met ons op voor meer informatie.

Waarom kiest u voor ons

 • De CV specialist
 • 24/7 loodgietersbedrijf
 • Riool ontstopping mogelijk
 • Bel vandaag nog!

24/7 bereikbaar!