Het verwarmingssysteem waarmee uw woning verwarmd wordt is een ingenieus systeem. In de cv-ketel vindt verbranding van gas plaats om water in het systeem op te warmen. Het hete water wordt vervolgens via een netwerk van leidingen naar diverse radiatoren in de woning getransporteerd. Nog veel indrukwekkender is dat een thermostaat in de kamer de temperatuur registreert en deze exact op het gewenste niveau kan krijgen door de toevoer van nieuw water naar de radiatoren aan te zetten of af te sluiten. Om nieuw heet water aan te voeren, moet het oude water uiteraard ook afgevoerd worden. Aan- en afvoerleidingen op de radiatoren aansluiten is dan ook noodzakelijk.

Loodgieter helpt met radiatoren aansluiten

De loodgieter kan u helpen met radiatoren aansluiten in uw woning. Dit kan bijvoorbeeld noodzakelijk zijn bij een verbouwing in huis, maar ook als u de radiatoren wilt vervangen. Het belang van een goede aansluiting moet niet onderschat worden. Het water dat van de cv-ketel naar de radiatoren loopt bevindt zich in een gesloten systeem. Als in het systeem een lekkage ontstaat dan zal niet alleen vies water uit de leidingen lekken, maar dit zal ook ten koste gaan van de efficiëntie waarmee warmte opgewekt kan worden. Een ongewenst gevolg hiervan is een onnodig hoge energierekening.

Wilt u een ander model radiator in uw woning?

Het aansluiten van radiatoren wordt door onze loodgieters in de meeste gevallen gedaan in woningen die in aanbouw zijn of verbouwd worden. Radiatoren vervangen komt niet heel vaak voor, omdat de levensduur zo ontzettend lang is. Het komt echter wel steeds vaker voor dat mensen graag een ander model radiator in hun woning willen hebben. In dat geval kan de loodgieter u ook helpen met design radiatoren aansluiten. Deze hebben een mooi design waardoor u geen lelijke ijzeren boxen meer in uw woning hebt hangen die u het liefste zoveel mogelijk uit het zicht wilt verbergen.