Wie probeert het niet: het verlagen van de jaarlijkse energiekosten? Vaak valt het tegen hoe makkelijk het is om te besparen op energiekosten, zeker als u kiest voor tijdelijke oplossing. Voorbeelden zijn bijvoorbeeld het dragen van warmere kleding, het verlagen van de temperatuur met een of twee graden, enzovoorts. Dit valt vaak echter niet langer vol te houden dan een maand, waardoor het effect nauwelijks merkbaar zal zijn. Een structurele oplossing, zoals het verbeteren van de isolatie in uw woning is over het algemeen erg duur. Een slimme thermostaat kan de oplossing bieden!

Werking van een slimme thermostaatplumber wrench

Een slimme thermostaat is zeer eenvoudig in z’n gebruik. U laat de slimme thermostaat door uw energieleverancier of een erkende loodgieter in uw omgeving installeren, waarna u de rest via een handige app voor uw smartphone bij kunt houden. In de applicatie vindt u informatie over het verbruik in uw woning van vandaag, van gister en als gemiddelde over een langere periode. Daarnaast maakt de app het mogelijk om uw thermostaat op afstanden te bedienen. Wilt u de temperatuur alvast verhogen als u nog onderweg bent? Dit kan met de slimme thermostaat!

Het is hierdoor niet langer noodzakelijk om de thermostaat aan te laten staan als u even de deur uit moet. Hiermee bespaart u jaarlijks flink op de energiekosten, zonder te moeten investeren in de isolatie.