Vochtproblemen in huis zijn erg vervelend. Het zorgt voor een muffe geur in huis, een ongezonde leefomgeving en schade aan de woning. Wist u dat de stookkosten ook omhooggaan wanneer er veel vocht in de woning is? Vocht bestrijden is dus belangrijk om deze nadelige gevolgen tegen te gaan. Een loodgieter kan hierbij helpen. De onderstaande tips komen van een vakkundige loodgieter, die ruime ervaring heeft met vocht bestrijden 

Lekkages 

Het is mogelijk, dat een leiding kapotgaat. Er kan een scheur ontstaan of een koppeling gaat los zitten. Het probleem bij een kapotte leiding is vaak, dat het moeilijk op te sporen is waar het probleem nu daadwerkelijk zit. Het water kan de hele leiding afdalen om vervolgens ergens een vochtplek op de muur te veroorzaken. Een loodgieter kan u helpen om de lekkage op te sporen en het vocht te bestrijden. 

Isolatie 

Een oorzaak voor een te veel aan vocht in huis kan zijn een slechte isolatie. Als uw woning bijvoorbeeld nog geen dubbel glas heeft, dan kunnen uw ramen op koude en natte dagen vocht doorlaten. Het laten plaatsen van dubbel glas of het aanbrengen van een spouwmuurisolaties is dan ook een goede manier om vocht te bestrijden. 

Voldoende ventilatie 

Een eerste tip die de loodgieter u kan geven is de ramen en deuren van uw huis even open te zetten. Het zal u helpen om het vocht uit de woning te krijgen. Ook geeft dit u de mogelijkheid om te bekijken of het probleem veroorzaakt wordt door een slechte ventilatie. Mogelijk verzamelt de stoom die vrijkomt bij het douchen op in de woning. Misschien heeft u simpelweg een slechte ventilatie in de badkamer. Het vocht bestrijden is dan heel makkelijk. Simpelweg meer ramen open tijdens het koken of na het douchen of een beter ventilatierooster in de badkamer.