Wie wel eens last gehad heeft van een verstopping in zijn of haar afvoer, zal de vervelende stank die dit met zich meebrengt herkennen. Een verstopping kan er daarnaast voor zorgen, dat u geen optimaal gebruik meer kunt maken van uw toilet, douche of gootsteen in de keuken. Gelukkig zijn er mogelijkheden om de kans op een verstopping in uw afvoer zo klein mogelijk te maken! Daarnaast kunt u de hulp inschakelen van een loodgieter bij u in de buurt, die u kan helpen met het doorspuiten van de afvoer. Beginnende verstoppingen, vaak ontstaan door restafval wat zich aan de zijkant van de afvoer heeft gehecht, worden hiermee verholpen, zodat een grote verstopping niet ontstaat.

Tips tegen verstoppingenloodgieter

Er zijn een aantal tips die u kunt volgen om een verstopping in uw afvoer tegen te gaan. Maak bijvoorbeeld gebruik van een zeefje in de gootsteen van uw keuken en plaats ook over de regenpijp buiten een kapje. Hiermee wordt het restafval van uw afwas en bijvoorbeeld kleine takjes of bladeren uit de afvoer gefilterd, zodat deze zich niet aan de binnenkant van de afvoer kunnen hechten.

Ook het letten op uw gebruik van toiletpapier kan bijdragen aan een verminderde kans op een verstopping. Zeker in gezinnen met jongere kinderen wil het geregeld voorkomen, dat het gebruik van toiletpapier de oorzaak van een verstopping vormt. Kinderen gebruiken vaak meer dan nodig is, waardoor er steeds meer toiletpapier zich aan de binnenkant van de afvoer zal hechten.