Slopen badkamer in PurmerendWanneer u van plan bent om uw badkamer te verbouwen, moet de oude badkamer natuurlijk eerst gesloopt worden. Laat u de tegels zitten of bijvoorbeeld de wc staan? Dan scheelt dit alweer het nodige in de kosten en in het sloopwerk. Het slopen van de badkamer is een zware klus en het is dan ook belangrijk dat u zorgt dat u met beleid te werk gaat.

Benodigde materialen

Voor u start met de verbouwing moet u goed bedenken wat u allemaal nodig heeft voor de verbouwing. Indien u niet beschikt over het benodigde gereedschap is het aan te raden om dit te huren of eventueel te lenen bij familie of een kennis. Vergeet ook niet om een container te huren om de gesloopte materialen in kwijt te kunnen. Handschoenen, stofkappen, schoenen met stalen neuzen en een veiligheidsbril zijn ook geen overbodige luxe bij de verbouwing. Zorg er altijd voor dat u de watertoevoer naar uw badkamer volledig afsluit voor u begint met het sloopwerk.

Sanitair verwijderen

Waarom zou u uw sanitair hardhandig verwijderen als het ook voorzichtig kan? Begin bijvoorbeeld met het verwijderen van de toiletpot en de wastafel. Dit zijn relatief eenvoudige dingen en mogelijk kunt u ze zelfs prima gebruiken in uw verbouwde badkamer. Ga pas als laatst aan de slag met het verwijderen van de tegels. Ook hierbij is het verstandig om voorzichtig te werk te gaan. Indien u alles snel en onbenullig wilt verwijderen, bestaat namelijk de kans dat u een waterleiding onder de tegels van uw badkamer raakt en dat is wel het laatste wat u wilt.