In de zomer is het doorgaans rustig bij de loodgieter. Veel mensen zijn op vakantie en de mensen die niet op vakantie zijn, houden graag zelf nog een beetje vakantie en hebben dus zeker geen zin om de hele vakantie te gaan verbouwen of met loodgieters bezig te zijn. De loodgieter heeft daarom voornamelijk klussen die echt spoed hebben. Een waterleiding is gesprongen, iemand bedenkt dat het toch wel lekker is om buiten een kraantje te hebben, en ga zo maar door. Dat soort klussen moeten vaak snel worden uitgevoerd en zijn lastig in te plannen. Maar echt preventief onderhoud wordt er door de loodgieter Purmerend niet zo veel uitgevoerd in de zomer. Het is tijd om daar verandering in te brengen, want preventief onderhoud door de loodgieter kan veel geld besparen.

Geld besparen door preventief onderhoud

Door onderhoud preventief uit te laten voeren door de loodgieter, kan geld worden bespaard. Wanneer preventief onderhoud overgeslagen wordt, kom je in het gebied van achterstallig onderhoud. Dat houdt in dat je te lang hebt gewacht met het uitvoeren van onderhoud en je dus alle ellende ineens krijgt. Daardoor zijn de kosten fors hoger en kun je met fikse schadeposten komen te zitten. Om dat te voorkomen is het dus aan te raden om preventief onderhoud door de loodgieter te laten uitvoeren.

WaterpomptangTijdens het preventieve onderhoud controleert de loodgieter of alle zaken nog goed genoeg zijn om een tijdje vooruit te kunnen. Hierbij worden bijvoorbeeld de dakgoten nagekeken, de staat van de waterleidingen geïnspecteerd en nog tal van andere klussen uitgevoerd. Hierna is de loodgieter er zeker van dat men weer een paar jaar vooruit kan en er bij stormen weinig problemen mogen optreden. Kortom: laat ook uw preventieve onderhoud tijdig uitvoeren!