gasfornuisWanneer u besluit om zelf uw gasfornuis aan te sluiten en geen hulp van een loodgieter in te schakelen bij de aansluiting, moet u zeker weten dat u alles goed doet. Zo moet alles goed aangesloten worden, zodat er geen lekkages ontstaan. Daarnaast moet u waken voor ontploffingsgevaar door een oververhitte gastoevoer. Wanneer u zelf de aansluiting heeft gedaan, kunt u eenvoudig controleren of er geen lekkage in de slang zit.

Controle op lekkage

Nadat alles is aangesloten, doet u er goed aan een uitgebreide controle uit te voeren. Zo kunt u mogelijk gevaarlijke situatie tot een minimum beperken. Er is een handig trucje om te kijken of er geen gas ontsnapt. Gooi wat afwasmiddel in een emmer water en draai vervolgens de gaskraan open. Daarna smeert u de gehele slang en aansluiting in met het sopje. Zorg wel dat er overal voldoende sop zit. Wanneer er en lekkage is, ziet u dit direct aan het sop. Wanneer er geen reactie is, kunt u het fornuis zonder problemen gebruiken.

Loodgieter laten controleren

Indien u zelf handig bent, is het natuurlijk overbodig om een loodgieter in te schakelen voor het aansluiten van uw gasfornuis. Wat u wel kunt doen is achteraf een professional inschakelen om de aansluiting te controleren. Op deze manier weet u zeker dat er geen lekkages zijn en wordt er ook gekeken naar de kans op oververhitting van de gasslang. Hierdoor worden gevaarlijke situaties voorkomen.